וילדע חייע – אָ גְרוֹייסֵע מְצִיאֶה?!

 עדי בלן   
 #21אפריל 2016     כללי   
we:Drink

וילדע חייע – אָ גְרוֹייסֵע מְצִיאֶה?!
 
 
אחרי העדרות ממושכת מדי, שבה פשוט היינו שתויים למדי רוב הזמן מכדי לייצר משהו פרודוקטיבי, We:Drink חוזרת במהדורה מיוחדת ויידישעית במיוחד, עדכנו את הפורמט, נתנו למיטב לוגמי הבירה במערכת שלוק או שניים מהבירות של מבשלת הבוטיק היידישעית הראשונה בעולם.
בדיוק כאשר הופיע על מפתן המערכת ארגז הבירות של "וילדע חייע" הובאו לידיעתנו מחקרים הפוסלים תוצאות של מחקרי עבר שהגדירו את הבירה כאחד ממשקאות ההתאוששות המומלצים לאחר רכיבה מאומצת, הידיעה התקבלה בתדהמה במערכת we:Ride, ומיד בסיום רכיבת שישי הקבועה של ידידי המערכת חרגנו ממנהגנו ופתחנו מיד שישיית בירות- הפעם כדי להתאושש נפשית ומחקרית.



 
 
 




המבשלה
וילדע חייע המבשלה נולדה כתוצר (לוואי) של פרוייקט מסכם בלימודי עיצוב, שם נולד הקונספט היחודי של בירה יהודית איכותית וקצת משוגעת. הבירה עצמה מבושלת ע"י מבשלת מוסקו ממשוב זנוח בהרי יהודה על פי מתכונים יחודיים של וילדע חייע.
למבשלה שלושה סוגי בירות שונים: סטאוט, אמבר וחיטה, כל סוג בירה מיוצג ע"י דמות שונה החמושה בכלי נגינה אחר מלהקת כליזמרים מזרח ארופאית. המבשלה מחוברת מאוד לתרבות וליצירה המקומית ולכל בקבוק משודך סיפור קצרצר, פרי מוחם הקודח של בעלי המבשלה ולקוחות השולחים סיפורים.
את הבירות של וילדע חייע אפשר להשיג בפאבים ומסעדות שונות ברחבי הארץ, כמו גם בחנויות ואפילו בחנויות אינטרנטיות המשווקות ושולחות את היידישע בירה ברחבי איירץ הקויידש.



 



הסטאוט - יושקל'ה בייגלה שמנדריק
 

הסטאוט היא פעמים רבות הילד החריג בתעשיית הבירה (במיוחד המקומית), כמו הרוכב שמגיע על סינגל ספיד ריג'יד לרכוב את הרחם, כמו הבולם של מאניטו עם הקשת ההפוכה, כמו הבחירה לקנות אופני 26 אינ'ץ אחרי שנת 2015, או לקנות אופני 29 בשנת 2009.
להיות חריג זה לא בהכרח דבר רע (חוץ מהקטע עם ה-26, יאללא, שחררו, נגמר הסיפור, 29 זה כל כך יותר טוב), ובמקרה של הוילדע סטאוט הזאת, להיות חריג זה דבר מצוין. הסטאוט אזלה משמעותית לפני הבירות האחרות שקיבלנו. זו בירה חזקה מאוד, מעושנת, מרירה בדיוק במידה וגם 6.1 אחוזי האלכוהול שלה הרגישו מדויקים למדי.



 


האמבר – ארטק בנימין צוקרקנדל

 

 
אמבר אייל היא בירה שתהליך הבישול שלה מוסיף טעמים מתוקים וקרמליים לבירה, אחד מהסגנונות החביבים עלינו. אבל אם הסטאוט של וילדע חייע היא עונות 2011-2012 של ארון גווין על ה Trek Session (10 נצחונות וולרד קאפ מ12 מירוצים), האמבר היא יותר סאם היל אחרי שעבר למנחוס של הספשלייזד Demo, התרסקויות, פציעות ונוכחות מקרית בהחלט בפודיומים. הבירה עצמה בסה"כ לא רעה כלל, אבל בוורלד קאפ של המבשלות היא לא הייתה עוברת את ה Qualifiying (וכנראה שאפילו בסבב האנדורו המקומי היא הייתה מתקשה לנצח), חסרה לנו קצת יותר נוכחות, תעוזה, מה שהשאיר אותנו עם תשוקה וצימאון למשהו קצת תוסס וחזק בטעמים.

 
 

 


סיכום
אם נסכם את התוצאות לאחר טעימת (על מי אנחנו עובדים- שתיית) שתי הבירות מהתוצרת היידישעית, אין ספק שהוילדע חייע נכנסת לרשימת המבשלות המקומיות המומלצות שלנו. היינו שמחים לראות אפילו יותר תעוזה ו"עגגס" מבחינת הטעמים באמבר, הסטאוט לגמרי שם. ולגבי החיטה, הבירה השלישית של המבשלה, אנחנו עדיין מחכים לארגז הזה שיגיע... 

רוכבים שקראו כתבה זו קראו גם