מבשלת הדובים

 עדי בלן   
 #8 פברואר 2015     כללי   

we:Drink

הספסל האחורי, הוא כל כך מגניב אותי.

"הדובים" הם הספסל האחורי של עולם מבשלות הבירה הישראלי, נ-ק-ו-ד-ה.

ספסל אחורי, בירה, דובים?! מה לע%^&ל הוא רוצה?? אני יודע מה אתם חושבים, הפעם הוא באמת שתה יותר מדי. ובכן, אתם כמובן צודקים אבל אנסה בכל זאת להסביר קו המחשבה המקוקו שלי.

תמיד רציתי להיות חלק מהספסל האחורי, אתם יודעים, כיתה י"א, טיול שנתי, יש 5 מקומות בספסל האחורי של האוטובוס ותמיד, אבל תמיד אותם חבר'ה יושבים בהם, הם הכי קולניים, "בועטים" ומרדניים והכי הכי מגניבים (או לפחות זאת הייתה המילה המקובלת כשכותב שורות אלו היה בתיכון, וכן זה היה פאקינג מזמן), אף פעם לא באמת התקבלתי לספסל האחורי, נטייה למדעים מדוייקים ואופני הרים שלא בדיוק ייצגו את הבון-טון של התקופה גירשו את עבדכם הנאמן לפחות 4 ספסלים קדימה.

אבל היי, כל ההתעסקות הזו עם אופניים השתלמה, היום אני מקבל במשלוח מיוחד את הבירה של "המגניבים" ישירות אלי למבחן מקיף.

"הדובים" מייצגים את כל מה שהוא לא מיינסטרים בבירה, הם מבשלים בירות "בועטות", שונות, משונות מאוד תקופתיות, בכל רגע נתון שתקפצו לבקר אותם, תמצאו שהם שוקדים על כמה בירות עונתיות, חלקן מוטרפות יותר וחלקן מוטרפות פחות. ל"הדובים" שמור מקום של כבוד בספסל האחורי של הטיול השנתי של מבשלי הבירה בארץ, הם דוחפים את הקצה בכל הקשור לטעמים ונסיונות, וכנראה לא יתאימו לטעמכם אם אתם לא רוצים להתרחק יותר מדי מטעמה של הקרלסברג שלכם (במקרה כזה אבקש גם לדפדף לכתבה הבאה, חבל על הפיקסלים, אין לכם מה לחפש כאן)



 

המבשלה

"הדובים" הוא מותג הבירה הביתי של מבשלת העם, מבשלת בירה שהוקמה ב 2010 באבן יהודה (מקום לא מגניב בכלל), ע"י האחים רותם ודגן בר-אילן, אחרי התנסויות בבישול ביתי הם קפצו למים העמוקים והקימו בהשקעה גדולה את מבשלת העם, שבה למעשה רק כ 30% מהבישולם הם עבור "הדובים" ושאר הבישולים עבור מבשלות קטנות אחרות שאין שבאפשרותן לרכוב את הציוד המתקדם שקיים אצל האחים בר-אילן, שהינם גם הבעלים של הביר-מרקט, חנות הבירה המדליקה בשוק הכרמל (ובקרוב גם בשרונה, אחרי קמפיין ה headstart המוצלח שלהם http://www.headstart.co.il/project.aspx?id=11979

מ"הדובים" קיבלנו שני סוגי בירה, שאזלו במהירות מסחררת (או יותר נכון שתי רכיבות יום שישי של החבר'ה). לא הייתה דעה אחידה על הבירה בקרב קבוצת הרכיבה שלנו, אבל ככה שאתה בועט ומורד במוסכמות, לא כולם יורדים לסוף דעתך.

 

יונק הדבש:



 

יונק הדבש היא ה"בלגית" בחבורה של מבשלת הדובים, מדובר בבירה עשירה מאוד בטעמים ובאלכוהול, אם אתם עוקבים אחרי הטור (we:drink, לא טור דה פראנס), אתם בטח יודעים שאנחנו לא מתים על בירות מהסוג הזה, הן לרוב כבדות מדי בעבור המזג (אוויר) הלבנטיני שלנו.

"הדובים" דווקא מתמודדים בהצלחה עם הז'אנר, הטעמים חזקים אבל לא מוגזמים, הבירה חלקה יחסית ונלגמה בהצלחה מרובה גם ללא אוכל.

מומלץ בכל זאת לשתות ביום קצת יותר קריר ועדיף לצד איזו מנת בשר שומנית ועסיסית, ועוד יותר מומלץ שהמנת בשר הזו תחכה בחניון התחתון של יער שגב, בסיומו של סינגל המשובח ביותר שקק"ל הפיקו עד היום.

 

הדוקטור:



 

הדוקטור (אחד מהשמות המוצלחים ביותר לבירה ששמענו ללא ספק), היא APA, אמריקאן פייל אייל, זו בירה שמתאפיינת ב"יובש" יחסית גבוה ובמרירות גבוהה בדומה לקרוב משפחתה, ה IPA החביב במיוחד על חברי וידידי מערכת we:Ride.

הדוקטור יצאה במסגרת מוגבלת כבירה נסיונית של "הדובים" ונשארה יותר מהמתכונן לאור התגובות החיוביות.

הבירה מוצלחת מאוד לטעמנו, זאת אומרת, כל עוד אתם מסוגלים ואוהבים להתמודד עם בירה מרה (מאוד), אז אחרי שתחצו את קיר המרירות תזכו בטעם כשותי משובח ובירה כיפית למדי.
 

מתאימה מאוד ליום שמש אביבי נעים בפארק TLV אחרי מירוץ סייקלוקרוס מבית היוצר של עז הרים ובייק-וואי, או סתם אפילו אחרי סקי מים בכבלים.

רוכבים שקראו כתבה זו קראו גם